صفحه نخست > دیدگاه > مکاتب وزارت سرحدات محل تقابل جاسوسان هند و پاکستان

مکاتب وزارت سرحدات محل تقابل جاسوسان هند و پاکستان

میرویس جلالزی
يكشنبه 17 جون 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

گزارش ها حاکیست که شبکه ی جاسوسی پاکستان که از سال ها به ا ین سو در داخل افغانستان فعال است اینبار به تعداد از مکاتب در قلب افغانستان رخنه نموده ا ست.
ای اس ای پاکستان در تلاش است تا اینبار دانش آموزان را برای انجام عملیات انتحاری و مخرب در داخل افغانستان به گمارد.
این مکاتب مربوط وزارت سرحدات اقوام و قبایل افغانستان است .
در مکاتبی که مربوط به این وزارت است از لیسه ی خوشحال خان- رحمان بابا و لیسه دشت پدوله میتوان نام گرفت.

در این لیسه ها حدود 4000 دانش آموز از ولایت مختلف اغلبا از مناطق مصروف فراگیری درس هستند که در مرز با ایران و پاکستان قرار دارد و مناطق ی نا امن افغانستان محسوب میشوند.

این مکاتب که تحت قیومیت مستقیم وزارت سرحدات به رهبری اسدالله خالد والی پیشین قندهار که متهم به شکنجه ی زندانیان از سوی دولت کانادا شده است قرار دارد اخیرا دست خوش یک سلسله بی نظمی ها بوده و بر علاوه اینکه شاگردان پلان درسی منظم نه دارند گروه های مخرب منطقه در تلاش است از این سرا سیمگی نفع برده و از این شاگردان مظلوم علیه افغانستان کار گیرند.

گفته میشود اداره استخبارات پاکستان طی یک ماه گذشته چندین تن از شاگردان را که از آن سوی دیورند مصروف آموزش در این مکاتب بودند را بعد از اینکه به خانه های ایشان رفتند با خود جذب نموده و برای انان وظیفه سپردند تا علیه حکومت افغانستان و به صورت خاص منافع هندوستان در داخل کابل دست به کار شوند.

گزارش ها حاکی از ‌آن است که تعداد از اجنتان تازه گماشته شده ی ای اس ای فعلا در داخل مکاتب خوشهال خان و رحمان بابا رخنه نموده است و به سرباز گیری در مکاتب آغاز نموده است.

وزارت بی خبری سرحدات و معارف افغانستان بدون اینکه این مسله را جدی بگیرد به کارهای دیگر کی اصلاٰ دور از لایحه کاری آنان میباشد مصروف هستند.

گفته میشود وزیر سرحدات که بیشترین وقت خود را صرف کارهای شخصی و خوش گزارنی در کابل و دوبی مینماید نیز از این مسله آگاه شده است و بدون اینکه هیچ توجه ی به این موضوع داشته باشد تعداد از پیمان های را با کشور هند و استخبارات این کشور عقد نموده است تا از این دانش اموزان بر ضد منافع پاکستان در داخل و خارج افغانستان استفاده نماید.

از این به نظر میاید که این دانش آموزان فقیر که از سوی خانواده های ایشان برای آموختن ی چیزی به این لیسه ها ارسال شده اند به صفت حربه ی سیاسی دو جناه کار گرفته میشود.

در همین حال وزارت سرحدات افغانستان چندی قبل قرار داد ارسال دو صد تن از دانش اموزان این لیسه ها را برای فراگیری دروس با کشور هند به امضا رسانید که در اصل این قرار داد با کشور هند نه بلکه ی با استخبارات کشور هندوستان بوده است و بیشترین تعداد از این دانش ‌آموزان که به هند فرستاده شده اند از در حال حاضر هفته یک بار از سوی استخبارات هند دروس ضد پاکستانی را فراه میگیرند در حالیکه این شاگردان خود از این دروس خسته شده اند و بار ها شکایت های خود را به سفارت افغانستان در دهلی نو درج نموده است اما تا حال به این مشکل آنها رسیدگی صورت نه گرفته است.

وزیر سرحدات اقوام و قبایل اخیراٰ در دیدار به عده ای از اساتید لیسه های خوشهال خان و رحمان بابا گفته است که باید به زود ترین فرصت تعداد از شاگردان را به وی معرفی نماید که نسبتاٰ غبی و کور دل هستند تا در ساختمان جابجا شوند که در منطقه یی خوشهال خان مینه ی شهر کابل از سوی دولت هندوستان برای وزارت سرحدات به کرایه گرفته شده است.

در این ساختمان تا حال حدود 50 تن از شاگردان این لیسه ها که اکثراٰ باشنده گان ولایات پکتیا و غزنی افغانستان هستند جابجا شده اند و وزیر سرحدات و تعدادا از اشخاص ی که به گفته شاگردان ‌آنها از شناسایی این اشخاص عاجز اند به صورت متواتر به آنها دیدار مینمایند و از آنها میخواهند تا کسانی را در این لیسه ها شناسایی نمایند که از سوی استخبارات پاکستان اموزش دیده اند و یا شاید هم اعضای استخبارات پاکستان باشند.

از این به نظر میرسد که این سه مکتب واقع در قلب افغانستان به صحنه ی رقابت های سیاسی میان ادارات استخبارات هند و پاکستان که دو رقیب اتومی در منطقه هستند مبدل شده است و مقامات افغانستان نیز از این تقابل اگاهی دارند و خود نیز برای بدست اوردن پول و امتیازات مادی دیگر عده ی از شاگردان را تسلیم ادارات جاسوسی هند نموده اند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • سلام به آقای میرویس جلالزی!
    ازاینکه خود آقای اسدالله خالد ازنظر قومی اوغان تشریف دارد، وبهمین دلیل وی والی ویا استاندار استان قندهار بود، وحالا وزیر سرحدات می باشد بدون شک وی از نظر روانی، روحیه شاګردان را درک کرده است که آنها بخاطرچی به کابل آمده اند وچه چیزی را می خواهند بیاموزند.
    این هم واضح است که اسدالله خالد آنها را نګفته است که به استخبارات پاکستان بپیوندند، زمانیکه وی درک کرده است که بالای آنها پاکستان سرمایه ګزاری کرده چه بهتر ازاینکه رقیب دیرین پاکستان یعنی هند نیز به اقدام مماثل دست بزند تا دست پاکستان ازینګونه بازیها کوتاه شود. درغیر آن اوغانها ( پشتونها) درطول این دوصد سال اکثر اجنتهای دوطرفه بوده اند، درزمان شوروی مجید زابلی هم با کی ګی بی جاسوسی میکرد وهم با سی آی ایه حالا نوبت هند وپاکستان است که قدرت طلبان پشتون از درون این بازیها میخواهند قدرت عنعنوی خویش را درکابل ویران همچنان حفظ نمایند. آنانیکه به سفارت افغانستان بدهلی مراجعه کرده اند طبعا کسانی اند که درسهای پاکستانی ها بیشتر در مغزهای شان موثر افتاده است.
    بااحترام
    پرویز بهمن

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس