صفحه نخست > خبر و گزارش > بحث افغانستان شمالی و جنوبی در نروژ و مستقر شدن افراد مسلح ظاهر قدیر در (...)

بحث افغانستان شمالی و جنوبی در نروژ و مستقر شدن افراد مسلح ظاهر قدیر در اطراف پارلمان

کابل پرس
يكشنبه 26 جون 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

افغانستان شمالی و جنوبی در مذاکرات گروه های تروریستی افغان و طرفداران دولتی آنان در نروژ

کابل پرس?: در چند روز گذشته مذاکرات پنهانی در نروژ میان نمایندگان گروه های تروریستی افغان به شمول حکومت افغانستان در جریان بود.

منابع مختلف به کابل پرس گفته اند که يکی از موضوعات اصلی این مذاکرات پنهان واگذاری مناطقی از جنوب و شرق افغانستان به گروه تروریستی طالبان بوده است. در این مذاکرات که به گونه ای بحث تجزیه افغانستان به افغانستان شمالی و جنوبی طرح شده است نمایندگانی از ملاعمر، حکمتیار ، حقانی و طرفداران دولتی آنان شرکت داشته اند.

در بین این افراد يکی از دامادهای حکمتیار، فاطمه گیلانی، متوکل ، ملا ضعیف، برهان الدین ربانی و شکریه بارکزی دیده می شود. کسانی که به نمایندگی از ملاعمر در این مذاکرات شرکت می کنند افرادی هستند که به شورای قندهار سابق که اکنون به شورای کویته معروف شده، وابسته می باشند.

چندی پیش یکی از رسانه های مشهور نروژی بنام "و ِ گِ " از قول برهان الدین ربانی نوشته بود که طالبان با مصارف گزاف به نروژ دعوت شده اند.

به نظر می رسد که واکنش منفی افکار عمومی در نروژ یکی از علت های مذاکرات مخفیانه در این کشور باشد. حکومت حامد کرزی با قرار دادن چند زن مانند شکریه بارکزی و فاطمه گیلانی در جریان اين مذاکرات، تلاش دارد تا به مذاکرات و ورود رسمی طالبان به قدرت مشروعیت ببخشد.

پیشتر منابعی به کابل پرس گفته بودند که طرح تجزیه افغانستان قوت گرفته است. خشونت ها و جنایاتی که در ولایت های غزنی و میدان با همکاری کامل حکومت قبیله ای افغانستان به شمول افغان ملت، طالبان و کوچی ها صورت می گیرد، برای گسترش مرز ها و در اختیار گرفتن زمین و منابع بیشتر زیر زمینی به سمت مرکز و شمال افغانستان است.

طالبان علاوه بر اینکه مسئول کشتار سیستماتیک و پاکسازی قومی در افغانستان هستند، مخالفان سرسخت حقوق زنان نیز می باشند.

چند ماه پیش یک گروه بین المللی حقوق بشر در نامه ای سرگشاده خواسته بود که بجای مذاکره با این گروه تروریستی، اعضای آن محاکمه شود.

استقرار نیروهای مسلح ظاهر قدیر در اطراف پارلمان

یک منبع از درون پارلمان افغانستان به کابل پرس گفته است که نزدیک به 150 تن مسلح از افراد حاج ظاهر قدیر نماینده مردم ننگرهار در مجلس نمایند گان افغانستان در اطراف ساختمان پارلمان در خیابان دار الامان شهر کابل جا بجا شده اند.

این منبع می افزاید با وجودیکه پارلمان افغانستان نتیجه اعلام شده توسط دادگاه اختصاصی را غیر قانونی خوانده اما فشار حلقات خاص دولتی برای تطبیق آن ادامه دارد.

از سوی دیگر اسحق الکو دادستان کل افغانستان که دو روز قبل از طرف شورای ملی سلب اعتماد گردید، تهدید کرده که به زودی به پرونده ی وکلایی که از جانب دادگاه ویژه متقلب شناخته شده اند رسیدگی خواهد شد.

به دنبال تهدید دادستان رد صلاحیت شده، ظاهر قدیر گفته است اگر دولت بخواهد به زور وارد عمل شود ما نیز جواب بالمثل خواهیم داد.

اکنون پارلمان افغانستان در محاصره ی آقای قدیر است. این افراد در شب های گذشته در اطراف پارلمان در چهار منزل رهایشی مستقر شده اند و منبع کابل پرس می گوید آنها انواع اسلحه های سبک وسنگین را در اختیار دارند.

طبق گفته ی منبع کابل پرس به این افراد دستور داده شده است؛ در صورت اقدام حکومت برای گماردن وکلای دیگر به جای وکلای برحال وارد عمل شوند.

این منبع می گوید اقدامات حکومت افغانستان که تحت تاثیر حلقات افغان ملت و گروه حکمتیار صورت می گیرد، زمینه های جنگ داخلی را در افغانستان فراهم می کند. با این وجود این منبع اقدام ظاهر غدیر را اقدامی پیشگیرانه خوانده که ممکن به عقب نشینی تیم کرزی از اقدام خود برای برکنار کردن ده ها وکیل بیانجامد.

ظاهر قدیر پسر حاجی قدیر از ولایت ننگرهار است. حاجی قدیر وزیر فوائد عامه افغانستان بود که در سال 2002 در نزدیکی محل کارش ترور شد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • هدف از نروژ شاید ناروی باشد ؟

  • تمام این توطئه ها برای هرچه بیشتر نا امن ساختن کشور است تا امریکا ثابت سازد که اگر او از افغانستان دست بردار شود، جنگ داخلی شروع خواهد شد و کشور به ورطه تجزیه پیش خواهد رفت. این ملک هیچ صاحب ندارد که از تمامیت ارضی و ثبات داخلی اش حمایت کند. پس امریکا نوش جانت بخور که حریف نداری!

    • واقعاً یک بحث منطیقی، عدالتخواهی، مبتنی بر دیموکراسی و اصول اسلامی است...طالبان حق دارند تا بعنوان یک بخش عمده سیاست افغانستان، د رمناطق مروبوطه (جنوب افغانستان امروزی) یک حکومت مستقل، با قانونی شرعی و مستقل و هویت طالبانی مستقل داشته باشند. این هم خواست تمام ساکنان آن مناطق است، و هم صلاح مردم نیز درین امر است...پس چی عیبی دارد تا طالبان بتوانند امارت اسلامی پشتونستان را در جنوب بسازند، تا باشد ک هدیگر مردم افغانستان با سیستم و قانون خود و حسب دلخواه خود بصورت مسالمت آمیز زندگی کنند.
      مردم از طرح واگذاری جنوب افغانستان بعنوان یک دولت مستقل کاملاً دفاع میکنند...و آنها حق این کار ا داند.

  • ای گرامیان
    فردوسی فرمود:همیشه خرد را تو دستور دار/بدان جانت از تیرگی دور دار/---- دیگر همه میدانیم که طالب را آ.اس.آی آفریده و همپالکی های اورا هم.انگیزه را باید دید.پاکستان بربنیاد مذهب از شکم متصرفات بریتانوی بیرون آمده است.امیران محمد زائی مرزهای آن را برسمیت نشناختند و انگیزه آنان نه مذهب بلکه توسل به پشتونستان و قومیت پشتون بود.آ.اس.آی برای مقابله با تکیه بر همان پشتون به مذهب دست انداخت که جواب پشتونیزم را بدهد.این درست نمی شود مگر اینکه برای مقدمه درمان این زخم مهلک پشتون را کلاً بیندازیم روی پاکستان.زیرا که پشتونیزم تخم تفرقه درمملکت را با تک قومی گرفتن آن همیشه با خود دارد.با این ترتیب است که انگیزه آ.اس.آی در اساس از بین میرود. تا بعد دو کشور بینند که در همسایگی چه باید کرد.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس